Frågor och svar om Ätstörningar

17 Mar 2012, 13:00 132
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 11 år fyller 12 i år. Jag tror att jag är underviktig jag känner mig dock tjock. Jag är vegetarian,tränar innebandy 2 dagar i veckan och har idrott i skolan 2 gånger i veckan. Jag somnar runt 21-22 tiden och går upp 05:30-05:45 av alarm. Jag är ca 150 lång och väger xx-xx kg. Jag har gjort barn BMI test och ska enligt den gå upp cirka 2 kg. Är det viktigt? Kan man lita på sådana test? Jag har nyligen gått upp till ca xx kg men innan tog det ett år att gå upp eller nåt. Vill väldigt gärna ha svar. Jag har nästan fått bulemi "stavningen kanske fel".
Tacksam för svar Anonym

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Vad du ska göra nu är inte att koncentrera dig på bmi-tester. Du ska söka hjälp. Du skriver att du nästan fått bulimi och jag förstår att du inte alls mår bra. Det är oerhört viktigt att du pratar med dina föräldrar och söker vård. Det är extra viktigt eftersom du fortfarande växer, så att det inte blir några problem där. Det är inte meningen att du ska spendera hela din tonårstid på att må dåligt över kroppen och leva med en sjukdom.

Ta hjälp! Den finns där!
Läs mer på http://www.abkontakt.se

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar