Frågor och svar om gravid

27 Mar 2001, 00:00 115
Annat, 0 år
Question


Jag har haft sex med en kille kanske två dagar efter att min mens slutat och vi använde kondom men den åkte av i mig och det var sperma mest överallt. Nu är min mens 4 dagar sen, och jag undrar naturligvis hur stor chansen är att jag är med barn. Mvh/från mig.

Svar

Chansen/ risken att du blivit gravid är inte så stor. Mensen kan hoppa över några dagar upp till en vecka ibland om man är orolig. Men för att vara säker är det bra att göra en graviditetstest. ( Finns att köpa på Apoteket eller tag kontakt med din ungdomsmottagning ). Om ni skulle drabbas av flera missöden med kondom, så glöm inte bort att akut p-pillret också finns.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar