Frågor och svar om gynekologisk undersökning

27 Mar 2001, 00:00 358
Annat, 0 år
Question


Jag vet att jag är udda, jag är 24 år och har aldrig haft samlag. Det har liksom inte känts rätt. Nu har det där med samlag fått mogna och jag känner mig redo. Har varit på många gyn- undersökningar som har varit rena mardrömmen på grund av att jag varit för trång. Är det möjligt att man även kan vara för trång för samlag? Jag vet att det inte är att jämföra, men det gör ju så ont och jag är faktiskt rädd. Tycker att det är sååå pinsamt varje gång jag är på gyn för jag är så gammal och oskuld!

Svar

Jag tycker inte att du är udda bara för att du inte haft samlag. Snarare tycker jag att det är starkt av dig att avstå då du inte känt det varit rätt ännu. Ibland kan man få känslan av att en del kvinnor gör det enbart just för att mannen vill. Vidare till ditt problem: Givetvis så är det stor skillnad på att göra en gyn-undersökning och att ha samlag. För när du vill ha samlag så sker det med en person som väcker lustkänsla hos dig och då blir man inte spänd på det sättet som vid en gyn-undersökning, så troligen medför det inga större bekymmer. Det är givetvis viktigt att man visar respekt och omsorg om varandra så att njutningen blir så bra som möjligt för båda.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar