Frågor och svar om Ätstörningar

22 Mar 2012, 18:00 107
Tjej, 20 år
Question


Jag är orolig för mitt sätt att förhålla mig till mat. Jag äter oftast väldigt lite, men ibland hetsäter jag. Jag mår dåligt av tanken att äta balanserat, för jag vet att när jag äter kommer jag också hetsäta. Jag mår illa men jag kan inte sluta. Om jag kunde strunta i att äta skulle jag göra det. Jag är normalviktig, tränar inte ofta. Vad kan jag göra för att bryta mitt beteende?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej hjärtat!

Du behöver ta hjälp för att bryta ditt beteende. Jag tror att om du skulle ha kunnat bryta det här helt själv på egen hand så hade du redan gjort det, eller hur?!
Ta kontakt med en terapeut. Då du är över 18 år så hos vuxenpsykiatrin eller direkt till en ätstörningsenhet. Du är värd att må så oerhört mycket bättre än så här! Läs gärna mina andra råd till drabbade om att berätta för närstående. Många går runt med sådan skam över att må så här och då måste man påminna sig själv om att det inte är ens eget fel att man drabbats men däremot ens ansvar att förändra sitt liv om man vill må bra igen.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar