Frågor och svar om syskon

23 Mar 2012, 14:00 352
Annat, 0 år
Question


hej, jag är trött på min familj. det är bara kaos hela dagarna. min syrra är värst. hon är egoistisk och bryr sig bara om sig själv. jag längtar tills hon flyttar här ifrån. hon klagar
hela tiden och är jobbig. vad kan man göra åt henne?

Svar
Tjejzonen
Stödorganisation

Hej,
Att leva i en familj med syskon för självklart med sig både positiva och negativa saker. Ibland kan det vara väldigt irriterande att ha en storasyster som tar mycket plats men jag tänker också att hon måste ha bra dagar då det är kul att ha henne nära eller i alla fall dagar då hon är mindre jobbig.

Låter kanske som ett uttjatat argument men försök att tänka på det positiva med din syster. Sedan kan du också försöka med att i lugn ton säga ifrån om hon gör något som du blir ledsen av.
Vänliga hälsningar,
Tjejzonen

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar