Frågor och svar om träning

26 Mar 2012, 14:00 299
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en kille på 12 år som gärna skulle vilja bli lite mer vältränad, just nu tränar jag både fotboll och handboll och varje kväll innan jag går och lägger mig så gör jag armhävningar och situps men ändå så får jag aldrig dom där mafgrutorna jag vill ha, jag har fortfarande fettlager på magen, skulle gärna ha dom där magrutorna så kan du ge mig några tips på kost och träning så jag får dom där magrutorna jag vill ha.

Snälla Hjälp Mig!!

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Det här med magrutor kan vara svårt att få i din unga ålder. Barn och unga tycks nämligen inte kunna bygga muskler på samma sätt som vuxna. Det är förmodligen också därför som du inte fått några direkta magrutor än ... för tränar gör du ju bevisligen. Det här kommer dock säkert att förändras allteftersom. Så du bör se bättre resultat när du blir lite äldre. Annars tycker jag att din träning ser både bra och allsidig ut. Men tänk på att styrketräna rätt. Det vill säga träna både framsida och baksida - exempelvis rygg/mage. Och var noga med att också ge kroppen tid för återhämtning. Vad gäller mat är det allsidig kosthållning som gäller om du frågar mig. Kolhydrater, protein, frukt och grönt etc. Du kan även kolla in andra svar under rubriken "träning" så kanske du hittar fler tips.

Ett sida som du annars kan kolla in för träningstips är denna:
http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar