Frågor och svar om menstruation

8 Apr 2012, 14:00 132
Tjej, 18 år
Question


hej.jaag brukar få mensvärk varje månad, tror du orudis tabletten hjälper mig :(

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag har tyvärr ingen kunskap om den här medicinen då jag varken är någon läkare, eller själv har provat den. Dock har jag full förståelse för hur du har det. Mensvärk är ett litet helvete rent ut sagt. Men vad jag förstår är det här en receptbelagd medicin, eller? I så fall tycker jag att du ska rådgöra med din läkare angående dina alternativ. Men det är fullt möjligt att det här är en medicin som fungerar för dig. I annat fall finns många andra, såväl receptbelagda som receptfria att testa. Så ge inte upp, det finns hjälp att få. Du kan ju alltid börja hos skolsköterskan eller ungdomsmottagningen.

I övrigt finns en del andra saker att ta till för att hämma mensvärken. Här är några tips på vägen: http://framtidafriskusar.se/satt-att-lindra-mensvarken/

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar