Frågor och svar om kille

10 Apr 2012, 22:00 868
Tjej, 15 år
Question


Hej jag är en tjej på 15 år, jag har aldrig ens kysst en kille , men fått många tillfällen om jag hade vågat att ligga med killar, men jag har inte vågat, jag vågar inte. jag är rädd för vad han ska tycka & tänka om min kropp & utseende är även rädd att jag ska göra fel, svara gärna..

Svar

Hej T15!
Det är fler i din ålder som inte kysst någon och det är mycket vanligare än de flesta tror. Först och främst tycker jag inte att du ska känna någon press, utan börja kyssas och ha sex när det känns rätt. Jag tycker du gör helt rätt i att vänta tills du själv vill. Varken kyssar, sex eller liknande ska kännas som ett tvång och du ska aldrig göra mer än du själv vill. När du träffar rätt person och själv är redo kommer du automatiskt att känna att det känns bra.
Du skriver att du inte vågar eftersom du är rädd för vad killen kan tänka samt tycka om din kropp och ditt utseende. Det tror jag att de flesta människor är rädda eller oroliga för i början. Den här rädslan tror jag du kan kommma över när du träffar en person som du tycker om. Den personen tänker med största sannolikhet också på sig själv och "nojjar" över sitt eget utseende. När du träffar en person som du vill gå längre med är det nog att föredra att vara rakt på sak. Jag råder dig att berätta hur du vill ha det och säga vad du tycker om respektive inte tycker om. Då kan du förmodligen få till en dialog där du även får veta vad den andre gillar och inte gillar. Det kan tyckas enkelt men kan vara svårt ibland.
Ta hand om dig!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar