Frågor och svar om Ätstörningar

12 Apr 2012, 21:00 112
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 15snart 16år.
Jag är lite orolig för att jag håller på att få en ätstörning igen. Jag har under 2år nu jobbat med anorexi osv..
Men så har jag blivit frisk.
Nu är det så att mina kompisar jämt klagar på sig själva dem känner sig alltid dåliga, feta,fula och dumma..
Jag som ändå lärde mig under behandlingen att börja äta normalt och träna normalt och känna mig värdefull tänkte helt annat.
Nu är det helt borta jag börjar komma tillbaka till ätstörningen. Förut hade jag en vikt på xxkg och var 154lång och nu är jag 157 lång och väger xx kg mycket mer än när jag fick min diagnos. Men kan jag söka hjälp igen, och är min vikt normal för min ålder och längd? För just nu känner jag mig rejält vilsen.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej gumman!

Du ska absolut söka hjälp igen. Ring upp ätstörningsenheten du var på. Det är sånt här som ibland händer, att man får ett återfall. Det som är avgörande är vad du gör nu, antingen grottar du ner dig igen eller så går du på det igen. Det kommer att gå lättare att må bra igen den här gången. Du har redan börjat tycka om dig själv igen men nu så tappar du det och det innebär att du behöver fortsatt hjälp ett tag till. Ring bums! Du tjänar ingenting på att bli sjukare och behöva ta allt från början igen.

Du är värd så oerhört mycket mer än att bli sjuk igen!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar