Frågor och svar om Ätstörningar

12 Apr 2012, 21:00 113
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag är orolig för om jag är underviktig.
Jag är 12år (13 i oktober), är 150 cm lång och väger ca xx kg. Flera personer i min klass säger att jag väger alldeles för lite men jag vet inte själv. Jag gör 60-100 situps varje dag för jag känner ofta att jag måste träna bort lite av det jag har ätit. Jag fick magrutor innan jag började träna som jag gör nu. När jag tittar på mig själv i spegeln ser jag mina revben. Jag vet inte om jag behöver söka hjälp med något eller om jag inte behöver oroa mig alls.

Min fråga är: Är jag underviktig? Och i så fall vad kan jag göra

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej gumman!

Du ska absolut gå och prata med en terapeut på tex Bup eller om det finns en skolkurator. Jag hör att du tränar just eftersom du känner dig tjock vilket du verkligen inte är. Jag kan inte uttala mig och exakt vikt eftersom det är lite klurigare när man är ung och fortfarande växer men jag kan säga att du absolut kan gå upp i vikt och har ingen som helst övervikt, lååångt ifrån.
Gör det nu så att det inte förvärras ytterligare!

Du är värd att få må bra med dig själv och kroppen.

stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar