Frågor och svar om Ätstörningar

12 Apr 2012, 22:00 107
Annat, 0 år
Question


Hejsan..
Gud detta blir mycket!
Jag har typ världens största problem (enligt mig)!
Jag är överviktig och jag vet inte riktigt men det har aldrig stört mig då jag har Väldigt enkelt för att gå ner i vikt t.ex så gick jag ner 20 kilo på en sommar! Allt var helt perfekt men så fort jag åker till min andra förälder så blir det tvärtom, jag går upp igen!
Saken med mig är att mina föräldrar har varit skilda i hela mitt liv och på något sätt har jag väl varit avundsjuk på alla andra som har haft eller har det bättre så jag tog väl maten som tröst!
Min pappa har alltid varit mån om min vikt och klagat och pratat och tjafsat och hela alltet. Nu på senare tid så har jag inte haft så enkelt att gå ner i vikt som förut och tror att detta kan bero på press att jag MÅSTE. Mina vänner är väl ganska så mycket smalare OCH detta har nog gjort pressen större. Jag vet inte vad jag ska göra... MVH pressens pressoffer!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej gumman!

Jag hör att du har en oerhörd insikt. Du vet att du tog till maten som tröst och sen har den åkt upp och ner beroende på boende. Klart att det här har slitigt på dig. Jag tycker att du ska gå och prata med tex skolkurator, terapeut på UMO eller Bup. Det är viktigt att reda ut och finna läkning i alla de tankar och känslor som gett upphov till din pendling i vikt så att du kan få en balans. Gör det nu innan det blir en ännu större grej och mynnar ut i en ätstörning vilket är mycket möjligt om man mår så här.

Ta tag i det!

Du är värd att få må bra och ha balans!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar