Frågor och svar om kärleksrelationer

19 Apr 2012, 12:00 166
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag har en sak som jag funderat på ett tag i somras bröt jag och min pojkvän upp vi har under nästan 3 år ett distans förhållande. Vi kom överens om att bryta för vi kännde att vi glidit ifrån varandra. Nu nästan ett halvår efter så har han börjat smsa och ringa mig igen och börjat fråga om vi inte knacka iväg på skidresa. Alla mina vänner säger att jag inte borde ta kontakt med honom igen och jag vet inte om jag gör rätt när jag åker iväg med honom. När vi har pratat så har han sagt att det inte spelar någon roll hur vi sover för " det är ju mysigt att sova tillsammans " jag gillar honom som vän men jag vet inte hur jag ska reagera om han vill gå tillbaka som pojkvän flickvän

Svar

Hejsan tjej 18 år!

Först och främst vill jag be om ursäkt för det sena svaret! Ni kanske till och med har varit iväg på den skidresan som du pratar om, i vilket fall som helst tänkte jag ge dig några råd.
Det kan vara väldigt svårt att förhålla sig till sitt ex. Men det är två saker som man bör tänka på.
För det första måste du bestämma dig för vad du vill, känna efter hur du känner. Vill du bli tillsammans med honom igen, har du känslor för honom? Eller vill du endast vara vän med honom?
Om du endast vill vara vän med honom kan jag tycka att det är riskabelt att ”mysa” ihop om det inte är så att ni är överens om att det inte skadar er (känslomässigt). Det jag menar med det är att om till exempel han fortfarande har känslor för dig och du inte har känslor för honom men ni myser så kan detta skada honom på så sätt att hans förhoppningar växer: Han kanske möjligtvis börjar hoppas på att det ska bli ni igen.
Det man också kan tänka på är att även om han säger att han inte vill annat än mysa så kan det finnas underliggande känslor som växer när ni myser.
Det är också viktigt att du innan ni sover ihop bestämmer om du vill något mer än att mysa. Vill du inte de kan det vara bra att vara tydlig om det innan så inget missförstånd uppstår.

Det råd jag vill ge dig är att inför en sådan här resa att först och främst bestämma dig om du vill vara vän med honom eller om du vill något mer. Vill du inget mer behöver du prata med honom om detta och ni behöver bestämma om det är okej att mysa och att det i så fall inte kommer att leda till något mer.
Sen är det klart att känslor kan förändras så var inte rädd att säga hur du känner nu och i fall känslorna ändras ta det då. Bara du är ärlig både mot dig själv och killen tror jag att det kommer att gå utmärkt!

Gör inget du inte vill själv.

Kram Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar