Frågor och svar om lärare

29 Mar 2001, 00:00 391
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har inte skötit mej i skolan så bra. Jag gick ut med 2 G resten IG i höstas. Nu e det redan försent o få upp mina betyg o jag vet inte hur jag ska göra... Jag får inte så mkt stöd från mina lärare el föräldrar. Kan du snälla svara mig?

Svar

Det är inte lätt om man som du känner att du inte har stöd från föräldrar eller lärare, men att du inte skött ditt skolarbet är något som du får stå för själv. Nåväl, vad ska du nu göra?

Du ska sätta dig ner och tänka igenom vad du vill göra med ditt liv. Som du märkt måste man lägga ner en hel del tid och arbete på skolarbete för att det ska bli ett bra resultat. Det innebär att om du vill skaffa ett slutbeyg så måste du vilja det, och det är bara du själv som kan bestämma om du vill eller inte.

Om du kommer fram till att du vill gå i skolan finns det ett par alternativ - KomVux eller Folkhögskola. Vill du söka jobb ska du självklart göra det, men räkna med att det kan bli svårt när du inte har något bra betyg.

Vilket du än väljer, ska du ta kontakt med det ställe där du vet och tror att du får information och hjälp. Väljer du att söka arbete - ta kontakt med Arbetsförmedlingen för hjälp och rådgivning. Väljer du att studera - ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare i din kommun. Han eller hon kan hjälpa dig och visa på vad det finns för alternativ.

Det viktigaste är att du själv vill. Vill du inte, eller förväntar dig att andra ska hjälpa dig, blir det inte bra.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar