Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

19 Apr 2012, 12:00 222
Tjej, 14 år
Question


Hej. Jag vet inte varför men är jag lesbisk? Det känns somdet. Jag har hånglat med olika tjejer men aldrig med någon kille. Jag har haft känslor för killar men inte för tjejer. Eller det tror jG iallafall. Det känns som att det är bättre att va tillsammans med en tjej än en kille. Man vågar lixom mer. En gång sov min kompis över. Vi satt och snacka om pinsamheter. Av någon konstig anledning så ville jag ligga med henne. Eller ligga med och ligga. Ville lixom hångla med henne. För det skulle vara mysigt. Det gjorde vi också men hon kände sig osäker. Ja, det enda jag vill veta är om jag är lesbisk för jag vill hångla med mina vänner? Men jag har ju inga känslor så. Är ju inte kär. Är jag lesbisk och om isåfall...vad ska jag göra när jag vill sakermed tjejer. eller är jag bara sugen på att göra saker?

Svar

Hejsan tjej 14 år!

Tyvärr kan jag inte svara på om du är lesbisk eller inte. Det är dina känslor som måste berätta det för dig, det kan ingen annan göra. Däremot skriver du att du kysst tjejer och velat ligga med tjejer men att du bara haft känslor för killar.
Har du funderat på om du kanske är bisexuell? Sen tycker jag inte att du ska känna en press på att kategorisera dig själv med rubriker och benämningar som lesbisk och bisexuell osv. Det viktiga är att du gör det du känner för och vill.
Sen skriver du att du vill veta om du känner som du gör bara för att du vill testa saker. Det kan jag inte heller svara på men däremot är det ju inget fel att testa saker om båda är med på det.

Låt ingen annan bestämma vem eller vad du är!

Lycka till / Kram Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar