Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Apr 2012, 16:00 136
Kille, 13 år
Question


jag älskar en person i min klass mer en något annat i hela världen och det har jag gjort sedan jag började på den skolan som jag går i nu (jag bytte skola i 6:an). jag har ingen aning om hon gillar mig eller inte, vi var kompisar ett tag men så plötsligt så började hon att undvika mig varje gång vi såg varandra. hon har blivit meningen i livet för mig utan att veta om det. jag vill verkligen fråga henne om hon vill bli ihop men om hon sa nej så vet jag inte vad jag skulle göra.jag skulle helt enkelt inte ha något att leva för längre.

Svar

Hej Killen,

Jag vet att kärlek kan vara en komplicerad historia. Ibland vet man varken in eller ut och vad nästa steg är vågar man knappt tänka på. Dock är en sak väldigt viktigt i sådan kärleksstorm. Att inte tappa bort sig själv i processen.. Även om man är i ett förhållande kan man inte göra den andre personen till hela ens värld. Du måste också finnas som en viktig person i det hela. Med andra ord, när du skriver att du inte har något annat att leva för om hon inte vill vara tillsammans, kan inte vara korrekt. Du måste vara stark och smart innan du slänger dig in i ett förhållande, då kan du vara en bra, inte en desperat partner.

Gällande att fråga om hon vill bli tillsammans, är kanske inte det bästa just nu. Detta grundar jag på att du skriver att hon drar sig undan och börjat undvika dig. Vänta lite för att se vart det hela tar vägen. Är hon inte den tjej som du ska vara tillsammans med finns det väldigt många andra potentiella tjejer som säker finner dig intressant! :)

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar