Frågor och svar om kompisrelationer

25 Apr 2012, 17:00 131
Annat, 0 år
Question


Hej! Sedan jag gick i lekis har jag blivit mobbad/utstött av sina klasskompisar. Har inte direkt några kompisar och då är det ungefär att man kan stanna upp och prata om man skulle träffa personen. Hade en riktig kompis som jag hade hängt ihop med sedan lekis, sedan började man gymnasiet och vi gled ifrån varandra. Så har inte någon riktig kompis längre, inte heller någon att umgås med på fritiden. Sina gamla "kompisar" som man kunde umgås med bara sviker mig. Vet inte varför det är så eller varför det har blivit så.

Brukar sitta på mitt rum i min ensamhet o skriva eller vara på gymmet och ta ut mina aggressioner.
Känns som att vart jag än kommer så platsar jag inte in, aldrig vet vad jag ska göra och inte har någon att prata med. Likadant att man aldrig haft en tjej, att man ser kärlek varje dag vart man än går och det tar lusten ur mig att se även om dem är lyckliga. Att jag aldrig fått känna någon sådan lycka.

Så tillslut vänder jag mig hit och hoppas på att jag kan få något bra svar eller någon som förstår mitt problem. Tack på förhand! MVH en som inte riktigt vet vad jag ska göra

Svar

Hej på dig!

Jag känner din frustration påtagligt när jag läser dina rader. Alla vill vi känna kärlek, både från vänner men också från en partner. Detta är inte omöjligt att hitta. Dock letar man ibland på fel ställen och blir lämnad besviken. Men om vi tillsammans fokuserar på att hitta dessa bekantskaper på rätt ställen, vart skulle vi befinna oss då? Vad är dina hobbys? Du skriver att du gillar att träna, finns det några möjligheter där?

Börja med att se över vad för slags vänner du skulle vilja ha och därefter vart man skulle kunna hitta det typen utav människor. Tex. du gillar att sjunga, finns det ngn körverksamhet i närheten? Du är en duktig konstnär, finns det några kurser i närheten, osv.

Lycka till!
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar