Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Apr 2012, 17:00 165
Annat, 0 år
Question


Hej

Jo det är så att jag gillar en kille i min klass. Jag har gillat han ett ganska bra tag. Jag fick hans nummer av en kompis och vi började sms. Men en dag när jag var med min kompis så sms hon till honom och sa att det fans någon som gillade honom. Han sa det är säket ... Alltså jag. Jag blev lite ledsen att hon skrev så till honom. Så jag slutade och prata med honom för jag var rädd att han skulle säga till de andra i klassen att jag gillar honom. Jag är ganska blyg av mig. Jag började prata med honom i skolan efter några månade. Men för några veckor sen så fick jag reda på att han hade strulat med en tjej på en fest. Jag blev lite ledsen men efter som vi inte är tillsamans så struntade jag i det efter ett tag. Men min kompis som kände tjejen sa att de inte var något mellan dem. Men jag gillar honom jätte mycket men jag vet inte inte hur jag ska göra för jag vågar inte prata med honom så mycket. Han började undvika mig efter det med min kompis och allt. Så jag vet inte hur jag ska göra. Snälla ge tips

Kram N

Svar

Hej Tjejen!

Det låter som att det blev lite fel när din kompis skickade det där sms:et.
Du drog dig undan för att, som du skriver, är blyg och det hela blev kanske lite för jobbigt.

Vi människor kan har en tendens att överanalysera saker och ting ibland. Om vi tar din situation som exempel, du fick veta att han visste att du hade känslor för honom, du kanske du drog dig undan lite, eller betedde dig på ett sätt som du inte gjort innan. Detta fick honom att dra sig tillbaka lite eller bli lite förvirrad över situationen. Han i sin tur betedde sig annorlunda mot hur han betett sig innan. Jag får känslan att det kanske bara är ett missförstånd som ligger till grund för hela situationen. Kanske kan man lite lättsamt återuppta kontakten som ni hade innan och se vad som händer.

Tror du att du skulle våga ta första steget tillbaka till det ni hade? Ta inte ens upp det som hände i början, låt det komma vid ett naturligt tillfälle.

Lycka till!
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar