Frågor och svar om kompisrelationer

25 Apr 2012, 17:00 125
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag började gymnasiet i höstas men jag skulle vilja ha tips på hur man får nya vänner. Jag vet inte riktigt vem jag ska fråga men hoppas jag kan få svar. Jag är en ganska blyg och osäker tjej innan jag lär känna någon och har lite svårt att lära känna nya människor. Jag har kompisar men inte så många och jag känner mig lite ensam ibland. Jag har jobbat på min självkänsla och mitt självförtroende nu ett tag och det går framåt men jag har fortfarande världens sämsta självförtroende ibland. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra och jag vet att det ska finnas sidor på nätet där man kan hitta vänner, men vad för sidor? eller finns det bättre sätt att hitta nya vänner?
tacksam för svar :)

Svar

Hej på dig!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg kan man börja med att se över vad för slags typ av person som man kan tänka sig att vara vän med. Vad har du själv för intressen och hobbys? Finns det någonstans som du kan utöva dessa intressen? Kanske några kurser, hemsidor eller grupper?

Om man tex älskar att sjunga och man letar sig till en kör som är verksam, då har man automatiskt en gemensamt ämne att prata om. Det sker naturligt och man behöver inte känna sig obekväm eftersom det är ett ämne som du också känner till och är intresserad utav.

Prova, om det inte fungerar får du jätte gärna skriva tillbaka så spånar vi vidare!

Kram
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar