Frågor och svar om självförtroende

25 Apr 2012, 17:00 126
Annat, 0 år
Question


Hej!

På grund av diverse jobbiga grejer som skedde under min uppväxt, svek av vuxna, så går jag fortfarande i samma ekorrhjul, jag har dåligt självförtroende och dålig självkänsla vilket kommer fram i allt jag gör.

Jag har haft så mycket att tänka på angående det här att jag helt enkelt inte varit redo att axla vuxenansvaret också, när jag har brottats med mig själv och mitt inre, jag är trots allt 21 år, men problemen har varit för stora och omfattande att vuxenblivandet har flyttats fram. Även fast jag inte vill detta.

Jag tror att får jag växa i min egen takt och ta vuxensansvaret successivt har jag en större chans att bli en person med trygghet i sig själv.

Är det ovanligt att känna sig icke vuxen vid 21-års ålder?

Svar

Hej!

Det är absolut inte onormalt att inte känna sig vuxen vid 21! Vissa har samma känsla som du och de är 50 år. Vad ordet "vuxen" innebär för dig vet bara du. Vissa saker behöver man axla ju äldre man blir, men eftersom du inte skriver så ingående vet jag inte exakt vad i det "vuxna" som du inte kan identifiera dig med.

Men nej, det är inte så ovanligt att inte känna sig vuxen...jämt, oavsett ålder. :)

Ha det bra!
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar