Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Apr 2012, 17:00 168
Annat, 0 år
Question


Hej.
Det finns en tjej som går i min skola som jag brukar träffa två gånger per vecka på spanska lektioner. Sedan typ tredje gången jag träffade henne för ca 7 månader har jag inte kunnat sluta tänka på henne. Varje gång jag ser henne så får jag fjärilar i magen och kan inte sluta titta på henne.

Jag är muslim troende och började praktisera Islam för ca ett år sedan. Sådana relationer är absolut förbjudna inom islam. Så efter ett tag bestämde jag mig för att ta bort henne från facebook, försöka undvika henne i skolan, stanna hemma de dagar jag har spanska och be gud hjälpa mig att glömma henne.

Jag lyckades tyvärr inte glömma henne så jag bestämde mig för att ta bort hela mitt facebook konto, men det hjälpte inte heller. Det blev bara värre. Nu går det jätte dåligt för mig i skolan, eftersom jag stannar hemma de dagar jag har spanska. Vilket leder till att jag missar en massa lektioner. Jag kan inte plugga hemma heller, eftersom jag bara tänker på henne.

Jag har tänkt att berätta allting för henne. Men jag fick höra av några gemensamma vänner att hon är jude. Och jag har dessutom sett henne umgås med en annan judisk kille. Det är även möjligt att de är på G. Och jag är en sådan som alltid kämpat för palestiniernas rättigheter och arrangerat demonstrationer för Palestina. Så vi är typ jätte olika vid den punkten. Och hon ser oss (muslimer) säkert som kvinnoförtryckare och terrorister, precis som media beskriver oss.

Jag mår jätte dåligt och behöver verkligen er hjälp. Ska jag fortsätta må dåligt tills jag glömmer henne eller ska jag berätta för henne mina känslor och chansa? I så fall hur och vad ska jag säga?

Jag tänkte gå fram till henne efter någon spanska lektion och be henne att komma till skolgården efter skolan. Och säga att jag måste berätta något viktigt för henne där. Är det en bra idé? Snälla jag behöver alla idéer och råd!

tack på förhand!
M.V.H Mosse

Svar

Hej,

jag vet inte riktigt hur jag ska svara på din fråga. Du skriver både om din religion och om kärleken till en icke-muslim. Du skulle behöva prata med någon på siten som är lite mer insatt i den delen, men som också kan ge dig råd angående kärleken.

Helt utifrån kärleksperspektivet så hade jag skrivit go for it! Prata med henne, kanske behöver du inte just fokusera så mycket på era religioner, utan henne som person. Se möjligheterna istället för hinder. Bjud ut henne eller prata med henne. Se om ni ens har ngt gemensamt att bygga vidare på. Gör det lite mera lättsamt, istället för att tänka allt eller inget. Det är mitt råd till dig, då enbart fokuserat på kärleksdelen.

Lycka till!
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar