Frågor och svar om kärleksrelationer

26 Apr 2012, 15:00 164
Kille, 21 år
Question


Hej igen hoppas att du mår bra? Jag har bara en fråga är det fel att va tillsammans med en 14åring när man själv är 21? Men vi har känslor för varandra och hennes kompisar tycker inte att vi ska vara tillsammans men hur ska vi göra?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Det går inte att ge dig ett exakt svar men jag kan ställa en del frågor som du kan fundera kring och jag kan berätta hur jag tänker kring några saker.

Det är ju en stor ålderskillnad mellan er och särskilt när det handlar om att hon är så ung som 14 år. Det är väldigt viktigt att du stämmer av med tjejen att hon gillar dig för att du är du och inte för att hon ser upp till dig och imponeras av din ålder. Fråga henne om det helt enkelt och säg att du behöver ett ärligt svar, för bådas skull. Om hon säger att hon gillar dig är det viktigt att ni tar det väldigt försiktigt, om man är så ung som hon är är man vanligtvis inte redo för sex till exempel, och har man det när man inte är redo utan för att man borde så blir det inte bra och det kan få negativa konsekvenser på sikt för henne. Mitt råd är att ta det väldigt försiktigt med relationen och att du lyssnar in och frågar henne vad hon tänker på och känner.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar