Frågor och svar om symtom - vad är det?

28 Apr 2012, 14:00 165
Annat, 0 år
Question


Hesan jag är en tjej på 13 år som har frågor!

Under senaste veckn har jag mått konstigt jag har varit illamående ingen aptit trött osv.
Det e inte normalt att må så här.

Jag är orolig över min vikt för jag väger bara 32 kilo och sedan gått ner 2 kilo utan ledning inna är jätte rädd för detta dock ett slags exem på hud.

Jg är jätte orolig men mkn mamma tror bara att det är inbilning jag har verkligenförsökt pratavmed henne men hon säger bara.att.det.inte är någon fara gumman.
Bör jag söka skolsyster? Men när mmn går till skolsyster så så ringer hon hem om mon mamma är litebirriterad på henne... min mamma är jätte snällboch ställer upp på aölt ting men min familj älskar mig och jag älskar min familj..
Snälla svara tror du detta är allvarligtm tror jag kommer dö ..

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Ursäkta att mitt svar har dröjt.

Jag har lite svårt att bilda mig en uppfattning om ditt problem. Men självklart har du rätt i att det inte är normalt att konstant må illa och vara trött. Nu har det ju gått ett tag sedan du skickade in din fråga ... har det blivit bättre? Jag vet ärligt talat inte riktigt vad som är problemet. Och jag vill inte heller gissa. Men om du fortfarande känner likadant tycker jag absolut att du ska söka dig till skolsköterskan eller hälsocentralen. Det behöver inte alls vara någonting allvarligt, så låt inte fantasin dra iväg för mycket. Din mamma vill säkert bara lugna dig, men jag tror det är bättre att du talar med exempelvis skolsköterskan. För antingen får du då den hjälp du behöver, eller så kan du en gång för alla slå fast att det inte är någonting att oroa sig för. Men förklara gärna din oro för din mamma så förstår hon säkert varför du vill kolla upp det här.

Men än en gång, låt inte fantasin dra iväg innan du vet något mer.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar