Frågor och svar om Ätstörningar

3 May 2012, 16:00 133
Annat, 0 år
Question


Hej!

Nu har jag kämpat mot min ätstörning i snart ett och ett halvt år, men det känns som om jag inte kommer längre, som om jag aldrig kommer bli frisk från helvetet. Jag mår inte bra alls. Ett tag mådde jag bra när mitt tillfrisknande gick framåt, men nu känns det som om jag bara har gått upp för mycket i vikt och blivit fet. Jag vill inte längre äta, jag mår dåligt av det, men jag äter för att jag vet att jag måste. Trots det mår jag dåligt och tankar om att ta mitt liv kretsar till och från i mina tankar. Jag funderar på att ta livet av mig för jag orkar inte leva så här, jag orkar bara inte. Jag orkar inte tänka på framtiden, jag orkar inte kämpa mer för att bli frisk och jag orkar inte halka tillbaka till ätstörningen. Vad ska jag göra?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Klart du inte ska halka tillbaka i ätstörningen. Du har tagit dig framåt förut och kommer göra det igen, hela vägen i mål. Min fundering är om du inte har någon hjälp alls nu i från tex en terapeut eller ätstörningsvården? Det vanligaste "felet" som görs är att när man nåt en normalvikt så upphör terapin men det är egentligen då den behövs mest. Du ska absolut snarast kontakta antingen den ätstörningsenhet du haft kontakt med, terapeut och har du inte haft något av detta innan gör det nu. Kontakta en terapeut på tex Bup.
Du kommer upp igen, du behöver bara få hjälp ett tag till. Du klarar det här, jag lovar dig. Ge inte upp! Det går att bli helt frisk och det är du värd. Upp på hästen igen!

All värme!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar