Frågor och svar om träning

7 May 2012, 13:00 124
Tjej, 13 år
Question


Jag är en tjej på 13 år, ganska smal, ( 165 cm 42 kg ) jag vill få starkare rygg och mag muskler. Jag undrar ifall det är dåligt för mig, med tanke på att jag är så pass smal?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Att man är smal kan ju ha många olika orsaker. Men så länge som du äter ordentligt och mår bra ser jag ingen anledning varför det skulle vara negativt för dig. Vi mår alla bra av att vara fysiskt starka, och just mage/rygg har en jättestor del i det. Men sedan gäller det såklart att du tränar på rätt sätt tekniskt och utifrån dina förutsättningar. Tala därför gärna med någon kunnig innan du börjar. Exempelvis någon tränare som du har eller din idrottslärare.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar