Frågor och svar om kompisrelationer

8 May 2012, 10:00 142
Annat, 0 år
Question


nästa år ska jag söka linje och det känns både kul och jobbit man vill ju inte bara lämna sina vänner. Hur upplever andra detta?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Att börja ny skola kan få många möjligheter till ännu fler vänner, det kan även ge möjligheter till att utvecklas mer personligt och på gymnasiet har man mer gemensamt med dom andra i klassen. Jag tycker du ska se det på det sättet att det ger mer möjligheter för dig att få utöka kontaktnätet lite, samt hitta nya intressen. Dina vänner som du har nu, kommer man ju självklart kunna ha kontakt med ändå, via telefon, sms, nätet och andra sätt. Det är ju inte ens säkert att man fortfarande har samma vänner kvar heller, eftersom vi alla utvecklas, förändras och man växer ifrån varandra. Det är så det är i livet, man får nya kontakter medan andra försvinner ur sitt liv. Men som jag sa, är ni riktigt tajta vänner så kommer ni ju ha kontakt även fast ni går olika skolor. Det löser sig ska du se!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar