Frågor och svar om självförtroende

8 May 2012, 13:00 323
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en 18 årig kille som är precis som alla andra tonåringar, jag gillar att vara utomhus och hitta på en massa aktiviteter och är hellre ute än inne och jag klär mig bra och har en bra livsstil tycker jag. Nu till problemet: Jag gillar ju som sagt att va ute och ibland när det regnar så brukar jag gå en liten sträcka fram och tillbaka för att jag gillar att gå men för att inte bli blöt så måste man ju ha regnkläder på sig och jag har ju det men inte den sortens regnkläder som andra tonåringar har d.v.s skal eller prassel materialet utan i galon och jag vill ju ha på mig mina regnkläder när jag är ute och går för att inte bli blöt men jag vågar inte visa mig bland folk för jag är rädd för att andra ska reta en för kläderna och därför undrar jag: Är det okej att ha regnkläder i galon trots sin stora ålder? för jag har växt upp med sådana regnkläder och därför är det en del av min livsstil. Jag hoppas att du kan svara på min fråga så gott du kan

MvH/ blyg och rädd 18 åring (:

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Dina kläder är ditt val. Så enkelt är det. Det finns ingen åldersgräns för vad du får och inte får ha på dig. Så det är givetvis okej att som 18-åring ha regnkläder i galon. Varför skulle det inte vara det? Jag förstår att det här kan vara känsligt med dagens utseendefixering etc. Men så länge du bär dina kläder med "stolthet" och självförtroende är det mycket svårare för omgivningen att säga något dumt. Om du fortfarande är rädd för vad folk ska säga, tänk igenom vad du kan svara ifall de säger något korkat/obegåvat. Bara så att du inte står helt försvarslös och häpen om det händer. Ibland blir man liksom stum av folks dumhet, om du förstår vad jag menar. Sedan är det ju trots allt regnkläder som regnkläder, eller hur? Det vill säga poängen är att undvika att bli blöt. Det är ingen modevisning. Så fortsätt att gå dina promenader du, även när det regnar. Chansen att dina kompisar är ute i regnet kanske ändå är minimal(?) ... de sitter nog framför datorn/TV:n :-)

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar