Frågor och svar om kärleksrelationer

11 May 2012, 23:00 185
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett problem, eller kärlekstrassel kanske man kan kalla det.

Det började readan i slutet av januari, jag och en kompis killkompis hade börjat flirta och vi båda var intresserade av varandra. Tillsist sågs vi hos honom och kollade på film och det ena ledde till det andra. Vi fortsatte ses, umgås, prata och ligga med varandra. Och vårt "förhållande" började likna en kk fast lite mer än så var det, vi hängde som vänner också och det var en romans vi hade. Jag märkte att jag började få lite känslor för honom. I slutet av mars började det bli lite stelt mellan oss men vi fortsatte att ses, en månad senare fick jag veta genom vår gemensamma vän att han (i slutet av mars) legat med nån annan på fyllan. Jag blev besviken och tog upp det med honom, frågade även var det var mellan oss. Han sa att han inte ville ha ett monogamt förhållande och jag svarade med att jag vet att jag inte skulle må bra av ett sånt förhållande.
Så vi beslutade oss för att avsluta det och jag lät honom gå.
En månad senare, nu på valbord var vi på samma fest, och vi började strula och vi pratade lite allvar också på hans initiativ. Han sa att han hade saknat mig och vill ha kvar mig och att han verkligen tycker om mig MEN att han tycker det är så svårt och komplicerat med förhållanden. Men vi kom inte fram till hur vi ska lösa det.

Vi har nu setts några gånger efter det men utan att prata vidare om det.
Jag är verkligen kär i honom och vill bara vara med honom.
Men jag är VÄLDIGT förvirrad och vet inte riktigt hur jag ska göra?
Hur skulle du ha gjort i min situation och hur tolkar du honom?

Svar

Hejsan tjej 19 år!

För det första vill jag säga att det var väldigt bra gjort av dig att berätta hur du kände och att du vara ärlig med att du inte skulle må bra i ett sådant förhållande.

Jag kan tyvärr inte ge dig något svar på hur jag tolkar honom, det är väldigt svårt att säga vad det är han menar eller känner, enda sättet att få veta är att prata med honom.
Så jag vill ge dig rådet att ta ett snack med honom. Fortsätter ni ses utan att prata om vilken sorts relation ni egentligen har är risken att ni ser på det olika och att någon av er blir sviken och sårad. Ta mod till dig och fråga hur han vill ha det. Som jag förstår det på dig så vill du ha en kärleksrelation med honom.

Ta mod till dig så slipper du bli besviken och sårad i efterhand. Det kan kännas bra nu när ni träffas men det är viktigt att ni pratar igenom er relation så båda ni vet vad som gäller.

Lycka till, jag tror på dig!
Kram / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar