Frågor och svar om mobbning

16 May 2012, 22:00 284
Annat, 0 år
Question


Hej Carolina!
Här är ett desperat rop på hjälp .
Det är så här att min kompis slutade att vara med några tjejer i våran klass för något år sedan Och enda sedan dess har dessa tjejer varit på henne, dom blåser ciggrök på henne när hon går förbi Och kastar fimmpar på henne, går runt Och kallar henne massa saker och sparkar på henne när dom går förbi. Förra året efter sommaren började dom ge sig på mig också , kalla mig saker dra litte smått i mitt hår när dom går förbi , slå mig med olika redskap på idrotten , blåsa rök Och lägga upp saker på min facebook logg. Är så sjjjjjjuuuuuuukkkkt trött på dom vill bara ta deras tända ciggareter Och fimmpa i deras munnar men min kompis hon ignorerar dom bara. Alla säger att Jag också ska göra det men det känns fel.
På grund av det här så "slutade Jag äta" ( blev kallar tjock och fet även om Jag var "normal" ) så Jag gick ner runt 10-12 kg på ungefär 6-7 veckor Och har blivit ganska sjuk Och undernärd , har svårt för att få tillbaka det Jag en gång hade.
Snälla ge mig lite råd.

Svar

Hej T16!
Du skriver att du påverkats av vad tjejerna gör och det kan jag förstå. Det här inte okej! Jag tycker att du inte bara ska acceptera att de här tjejerna beter sig såhär mot dig och din kompis. Det är så fel!
Det är bra att du har skrivit hit, det är ett steg på vägen. Men jag skulle försöka prata med en vuxen om jag vore i din sits. Finns det någon du litar på? Det kan till exempel vara en förälder, en lärare eller en kompis förälder. Det finns förmodligen en skolkurator på din skola och hon eller hon finns där för att hjälpa och stötta.
Jag tycker också att du ska försöka göra något åt detta. Skolan har en skyldighet att agera och göra något i sådana här situationer som rör mobbning.Om skolan inte gör något för att föhindra mobbningen kan man anmäla till Barn- och elevombudet. Du kan läsa mer på http://www.skolinspektionen.se/sv/BEO/
Ta hand om dig! Hör av dig om du undrar över något.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar