Frågor och svar om piercing och tatueringar

30 May 2012, 15:00 234
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 14 år, jag vill jätte gärna pierca naveln men jag har ''typ'' utåtnavel de som en virvel och så är den lite utåt. Vad kan de bero på? är jag för smal? har jag en sjukdom? hjälp mig, jag vill verkligen ha en navelpiercing men jag är rädd för att det inte går för att min navel är som den är,

tacksam för svar!
kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej tjej 14!

Det är inte helt ovanligt att ha en utåtnavel. Det kan innebära att det blir problem med en navelpiercing. Det beror inte på sjukdom och inte på att du är för smal.

Tänk på att du bör vara 15 år innan du piercar dig. Gå och prata med någon kunnig på en bra piercingstudio, så kan du få svar på om du kan pierca naveln.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar