Frågor och svar om här kan man få hjälp!

30 May 2012, 20:00 253
Tjej, 16 år
Question


Orkar inte skolan, vet inte om jag har adhd eller något, kommer på bort förklaringar så att jag kan vara hemma, har det bra i skolan men ändå orkar jag inte, har oftast varit nedstämd dom senaste åren. Hur ska jag göra för att må bättre? Snälla svara snarast tack!

Svar

Hejsan T16!
Det låter som om det vore en bra idé att prata med någon vuxen om hur du mår. Det ska finnas en solkurator på din skola som du kan boka in ett samtal med. Du kan även prata med en förälder, kompis förälder, tränare eller någon annan vuxen du litar på.
Det råd jag kan ge dig är att prata med någon om detta. Jag kan tyvärr inte säga exakt vad du ska göra för att må bättre men det låter som att du bör dela med dig av dina tankar med en vuxen. Tillsammans kan ni fundera kring varför du känner dig nedstämd och vad du kan pröva göra för att må bättre till exempel orka mer i skolan.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar