Frågor och svar om här kan man få hjälp!

30 May 2012, 20:00 642
Tjej, 14 år
Question


Jag blir så lätt röd i ansiktet & du förstår inte hur mycket de här förstör för mej. Så fort jag pratar framför klassen, med en söt kille eller med folk som går i min skola som jag aldrig pratat med. Om jag aldrig känt någon eller aldrig sett någon så blir jag de inte. Tex här om dagen skulle jag & några mer åka & grilla. Då var det två jag inte kände från början, då tyckte jag de skulle bli kul. Men sen kom de 8 till som jag inte kände som helt plötsligt skulle vara med då sa jag att jag inte orkade hänga med & sket i det! Jag gjorde de för två saker, jag skulle blivit röd som en tomat i ansiktet & jag är ingen sån som gillar att åka & festa & sånt. Jag vill hellre vara hemma med släkten eller familjen & prata. Men samtidigt är de så kul när de väl händer & alla äldre gör ju sånt hela tiden så jag känner en slags stress att jag måste börja göra så för att ha kul i min ungdom! Jag hatar allt det här, dagen efter jag sagt nej vaknar jag upp & ångrar mej. Idag kanske jag skulle känt 100 mera.

Svar

Hej T14!
Jag tycker att du kan ta det lugnt. Du kommer att lära känna nya personer, allt eftersom.
Jag tror det bästa du kan göra är att utsätta dig för det som är obehagligt tills du inte tycker att det är så farligt. Vad är det värsta som kan hända när du blir röd? Vad tror du att dessa främmande personer tänker om dig när du blir röd?
Eftersom du beskiver att du upplever detta som jobbigt tycker jag att du kan kontakta din skolkurator. Du kan boka in ett samtal med honom eller henne och då kan du prata om detta. Du kan såklart också prata med en annan vuxen eller en kurator på en ungdomsmottagning.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar