Frågor och svar om urinvägsinfektion

30 Mar 2001, 00:00 527
Annat, 0 år
Question


I somras började jag att få ont när jag kissade lite då och då. Jag gick till en doktor för ett tag sedan och han sa att det inte var urinvägsinfektion som man kunde tro utan gav mig en vanlig svampsalva, eftersom jag även har problem med svamp och sa att det antagligen hade med det att göra. Men nu när jag använt salvan ganska länge och den inte haft någon effekt på värken har jag blivit orolig. Vad kan det vara den känns exakt som jag kan tänka mig att en urinvägsinfektion känns. Det gör även ont när jag har sex, jag är väldigt orolig och vågar inte gå tillbaka till läkaren det skulle bli pinsamt att komma igen.
Snälla hjälp mig.

Svar

Jag tycker du ska lämna ett urinprov för att verifiera eller utesluta urinvägsinfektion eller så kallad blåskattar. Om du har urinvägsinfektion då ska du ha behandling mot det. Är det inte urinvägsinfektion då tycker jag man ska göra en gynundersökning och ta bland annat svampodling för att kartlägga om du fortfarande har svampinfektion och då få en ordentligt behandling mot svampen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar