Frågor och svar om våldtäkt

1 Jun 2012, 15:00 659
Tjej, 19 år
Question


Hej! Jag blev drogad och våldtagen när jag var 14år utav en kille som jag nyss hade träffat och han hade fest och jag var dit bjuden. Det som jag kommer ihåg är att jag blir inburen i ett rum lagd på sängen och fast hållen utav en kille och den här killen våldtar mig. Det är nu fem år sedan men jag mår riktigt dåligt i perioder. Min föredetta kille som jag var tillsammans med i 2år blev väldigt tagen av att jag mådde så dåligt att vi inte klarade av att vara tillsammans längre. Och nu har jag en ny kille som verkligen är allt för mig han är min andra hälft jag är så rädd att de ska gå ut över han med. Eftersom jag lider av mardrömmar sen händelsen har jag sovproblem. Jag behöver hjälp jag orkar inte må dåligt längre, det känns så fel när jag har världens finaste människa som pojkvän

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej tjej 19!

När man har varit med om något jobbigt som du har, så behöver man få prata om det och bearbeta det tillsammans med någon, t.ex. en psykolog. Precis som du beskriver är det vanligt att må dåligt, ha svårt att sova och ha svårt med nära relationer efter en sån händelse. Men det finns bra hjälp att få, och du har rätt att må bra.

Du kan börja med att kontakta t.ex. vårdcentralen eller ungdomsmottagningen om du fortfarande tillhör den. De kan sen hjälpa dig vidare. Det finns mottagningar som arbetar just med sexuella övergrepp och hur man kan må bättre efteråt.

Lycka till, maila mig gärna om du vill prata mer. helena.meyer@fryshuset.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar