Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

1 Jun 2012, 15:00 339
Annat, 0 år
Question


Hej, jag tror att jag kanske är lesbisk. Jag vet inte hur man får reda på det, men jag har alltid haft stora drömmar om att ha ett fint hus, och en älskad familj men jag är rädd att allt detta kommer att krossas om jag är lesbisk. Jag känner inga känslor för killar, fast jag verkligen vill. Kan man bestämma själv att man är hetero?
Är verkligen tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej tjej 12!

Vilken läggning man har bestämmer man själv. Men om du känner att du blir kär i, eller tänder på, tjejer så är det kanske inte någon bra idé att du tvingar dig att vara med killar?

Att du är lesbisk betyder inte att du inte kan få en stor familj och ett fint hus. Så bejaka det du känner, vare sig det är killar eller tjejer och njut av livet!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar