Frågor och svar om lärare

11 Jun 2012, 12:00 786
Annat, 0 år
Question


Hej, jag gillar min medhjälps-lärare i skolan. Han är 20, jag är 15 år. Vi har messat varandra tlls min mamma upptäcktte att jag messade med honom. Då sa hon att jag inte fick ha kontakt med honom utanför skolan (eftersom att han är "lärare"). Hon ringde till rektorn och berättade att medhjälps-läraren hade haft kontakt med mg via nätet och sms. Så nu får han inte svara på mina sms, men jag sms:ar fortfarande med honom i smyg på kvällarna, fast jag vet att jag inte kommer få ett svar från honom, jag får bara ha kontakt med honom i skolan (som elev och lärare).

Han gillar mg, det vet jag. Han sa att han skulle ge mig en kyss, så fort han fick chansen, när ingen ser. Vi har också pratat om att göra "det".

Btw: som tur så vet ingen vad jag och han har sms:at om.

Men vad ska jag göra?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Först vill jag säga att det är väldigt vanligt att man som elev blir förälskad i lärare eller annan personal på skolan, så har det alltid varit och kommer säkert alltid att vara

Men, läraren du talar om är anställd av skolan och han får absolut inte göra så med en elev som han jobbar med. Att ha kontakt via sms eller på nätet är inte förbjudet i sig (det är det många lärare och elever som har, men då handlar det om läxor eller andra skolfrågor) men att han säger att han vill kyssa dig och även göra mer, och där har han gått över gränsen. Så får han inte göra.

Jag förstår att detta är ett dilemma för dig, och du gillar honom, säger du. Men det han gör är inte schysst mot dig, vore han smart så skulle han inte visa att han gillar dig utan tänka att när du blir äldre och han inte är din lärare så skulle han kunna visa det för dig då. Men inte nu.

Ibland måste man tyvärr acceptera att det finns hinder som gör att en kärleksrelation inte är möjlig. Jag tycker att du ska prata med din mamma igen eller med någon vuxen i skolan som du har förtroende för. Kuratorn och skolsköterskan på skolan kan du också samtala med. De är vara vana att prata med ungdomar om kärlek, sex och relationer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar