Frågor och svar om välja yrke och studier

11 Jun 2012, 12:00 156
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag går just nu i 8an och jag drömmer om att studera utomlands under gymnasiet, 1-2 år. problemet är att jag inte har tillräckligt mycket pengar för att åka som t.ex. utbytesstudent. Så därför undrar jag om du vet om någon skola/organisation i något annat land som tar emot elever från andra länder och där utbildningen m.m. inte är allt för dyr eller där man kan söka stipendium som täcker hela utbildningen? Ps.Jag känner till UWC och think global school redan så jag unrar helt enkelt om det finns ytterligare något liknandë. Ds.

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Vad roligt att du har drömmar om att plugga utomlands, det låter spännande och är alldeles säkert en bra erfarenhet att ha med sig.

Tyvärr är jag nog inte rätt person att prata med angående detta. Har du pratat med studievägledaren på din skola? De vet nog mer om detta. Du kan ju själv söka stipendier också, vilka som finns bör studievägledaren också veta.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar