Frågor och svar om bråk

18 Jun 2012, 16:00 272
Annat, 0 år
Question


Min mamma skriker på mig och min tvillingsyrra och min storebror.
Jag vet inte vad jag ska göra! I skolan har vi sådana böcker som det står BRIS på, och varje gång jag ser dem blir jag ledsen, jag vågar inte ringa, och min mamma vill inte heller komma på min skolavslutning i morgon... P.s Snälla hjälp, ibland vill jag ta självmord, sen får jag dåligt samvete, för bara man säger något och skrattar, eller så, så säger min mamma "Tack, nu har ni förstört min dag! Hoppas ni är nöjda era jävla as!" Och då blir jag så ledsen.

MVH En ledsen tjej.

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej ledsen tjej
Vad modig du är som skriver och berättar hur du har det, det är en bra början. Du berättar att din mamma skriker och säger elaka saker till dig och dina syskon, och så ska det verkligen inte vara. Du och dina syskon har rätt att bli behandlade på ett bra sätt hemma där du känner dig lyssnad på, och omtyckt.

Det är inte ditt ansvar att förändra din mamma men du kan prova säga till henne hur du upplever detta genom att ge exempel på det hon gör och hur du mår av det: Tex: "När du skriker till mig och kallar mig fula saker blir jag jätteledsen. Jag vill att du slutar med det"

MEN, det viktigaste är att du får prata med en vuxen om hur du har det och hur detta påverkar dig, att du mår jättedåligt utav det här. För hjälp finns att få, jag lovar! Det finns olika vägar att gå.

Du kan prata med kuratorn som ska finnas på din skola, be din mentor om en tid hos henne/honom, du behöver inte säga varför du vill gå dit. Kuratorn har tystnadsplikt och hjälper dig med det här.

Du kan också skriva en fråga på BRIS hemsida, om du tycker att det är jobbigt att ringa. Annars är telefonnumret till BRIS 116 111 och telefonen är öppen:
måndag-fredag kl 15-21
lördag-söndag kl 15-18.

Jag tycker att du i första hand ska träffa skolans kurator. Behöver du mera stöd i hur du tar kontakt, mejla mig gärna: [email protected]

Ta hand om dig och glöm inte att du är värdefull!
Kramar
Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar