Frågor och svar om jämlikhet

19 Jun 2012, 14:00 327
Annat, 0 år
Question


hejsan.


Jag tycker det är helt sjukt att det finns rasister, mörkhyade människor är ju precis som vita. Det är bara det att vi har olika hudfärg.

Och jag blir så j*kla arg när någon i min klass säger "en neger i klassen, fy fan." Då tänker jag "hellre en svart än du."

jag tycker att det är bra att resa för då får man träffa nya människor´.

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Ja, precis som du skriver så är vi ju alla människor, oavsett hur vi ser ut och vilken hudfärg vi har. Tyvärr tycker ju inte alla så här, och många säger saker som är rasistiskt öppet.

Det är helt fel och det är upp till oss andra att agera och säga att det inte är okej. Dina lärare har ansvar för att hantera sådana saker. Ett klassrum är inte en plats där man får utrycka sig så att man sårar andra människor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar