Frågor och svar om könssjukdom

30 Mar 2001, 00:00 468
Annat, 0 år
Question


Jag har haft vårtor runt ollonet länge men läst att de är ofarliga. Nu fick jag en vårta till, mitt bland alla de andra, som ser annorlunda ut. Lite mer gul-aktig färg. Jag har även jättesmå minimala vårtor i klasar på penisskaftet. Till en början kliade de lite men inte nu längre. Det luktade illa också men även det börjar avta. Jag har en flickvän men vi har inte haft samlag eller oralsex. Bara smekt varandra men även på könsorganen. Bör jag testa mej? Snälla svara mej på detta! Jag mår jättedåligt!

Svar

Om du har haft sex förut i ditt liv då kan det vara könssjukdom, då tycker jag du ska undersökas. Om du aldrig har haft samlag tycker jag inte du behöver testa dig.

Att gå och må dåligt ska du inte behöva göra. Då är det bättre att du går till närmaste ungdomsmottagning och gör ett test så du får svar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar