Frågor och svar om Ätstörningar

21 Jun 2012, 17:00 110
Annat, 0 år
Question


Hej jag har haft problem med att jag har hatat mig själv nu jätte länge och jag tränar både gymnastik och fotboll 3ggr vardera men känner mig jätte tjock !:( och alla kommentera att jag är för smal och måste äta. Men jag tycker att jag äter aldeles för mycket !! Har jag anorexia ?? Eftersom jag inte äter mycket och har gått ner jätte mycket i vikt ???
Vad ska jag göra ??

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

När omgivningen reagerar som jag hör att din har gjort så brukar det vara en stor ringande varningsklocka och den tycker jag du ska lyssna på. Också att du tycker att du är tjock och har den här låga självkänslan och inte äter tyder på att du har en ätstörning. Jag tycker absolut att du ska söka hjälp för detta snarast. Du behöver få gå i terapi och bygga om din självkänsla och börja älska dig själv och kroppen igen. Prata med dina föräldrar och sök hjälp. Antingen hos Bup eller hos en ätstörningsenhet, alla ligger på http://www.abkontakt.se
Ni kan också alltid maila eller ringa till oss i föreningen om du och/eller dina föräldrar behöver stöd och hjälp.

Du är värd att må så oerhört mycket bättre med dig själv och kroppen så ta den hjälp du behöver för att få må bra igen. Vänta inte med det.

Stor varm styrkekram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar