Frågor och svar om Ätstörningar

21 Jun 2012, 17:00 110
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har haft en jobbig uppväxt och har till och från ätit jätte dåligt, för 3 år sen åt jag en macka per dag, jag tappa kilon och skolan märkte de. Jag gick då till min skol kurator och fick hjälp. Det var sorgen som tog över mitt liv. Nu har jag kommit igen att jag inte vill äta, jag ser mig som att ha en stor öl mage,bred, tjocka ben. Men jag är pin smal enligt alla andra. Jag mår dåligt över att behöva se mig själv. Finns det något jag kan göra åt den situationen? Jag vill inte behöva må dåligt över något som inte är sant men min hjärna över tygar mig att jag är tjock.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina kämpen!

Jag hör att du är insiktsfull, att när det blir så här jobbigt inuti så kommer alla tankar om att du skulle vara tjock men givetvis är så inte fallet. Även din omgivning har reagerat och det är absolut dags att ta tag i det här nu på en gång. Att få hjälp och stöd att bygga upp självkänslan och även få läkning i det du gått igenom när du växt upp. Jag rekommenderar varmt terapi. Känn efter bland alternativen vilket som känns bäst. Antingen finns en ätstörningsenhet, alla ligger på http://www.abkontakt.se. Eller till Bup. Prata med de vuxna närstående du har och ta kontakt. Jag tycker så snart som möjligt. Det är viktigt att du inte sjunker in ännu djupare än du redan gjort i all den här sorgen. Försök att kämpa på med maten, lyssna på den där kloka rösten som jag hör att du har som berättar att svält är inte rätt väg att gå. Det enda det gör är att försämra och göra dig ännu sjukare och tar längre tid att ta sig ur. Kämpa hjärtat och ta hjälp!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar