Frågor och svar om depression

27 Jun 2012, 21:00 130
Annat, 0 år
Question


Jag har stor ångest och vill ta livet av mig.

Jag har ångest över att mina vänner inte verkar bry sig om hur jag mår och inte ens lägger märke till hur deprimerad jag är ...
Jag har provat att ta livet av mig en gång men det gick inte.

Jag känner ofta att jag vill ta livet av mig och känner inga större känslor om att mina med människor kommer bli helt förstöda.

Jag är inte ens rädd för döden och känner hur mitt självförtroende försvinner .....

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej M!
Det låter som om du mår väldigt dåligt när du berättar att du har ångest och är så deprimerad att du funderat på att ta livet av dig.
Så skall man inte behöva känna det! Finns det någon vuxen i din omgivning; på skolan eller hemma, som du litar på och kan tänka dig att prata med, tycker jag absolut du skall göra det så snart som möjligt. Du kan också kontakta vårdcentralen eller BUP (barn- och ungdomspsykiatrin) där du bor och berätta hur du mår och tänker, så kan du få hjälp. Det finns hjälp att få!
Var rädd om dig!
Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar