Frågor och svar om kompisrelationer

1 Jul 2012, 14:00 134
Kille, 15 år
Question


Hej, kille på 15år. Har en mega fråga. I min klass har vi en ganska bra gemenskap, ingen direkt mobbing. Men sen när mina närmaste kompisar (ca. 13 stycken sen dagis ålder, både killar och tjejer)går hem efter att träffats så berättar de ofta om hur de irriteras på andra i vårt gäng. Jag vet inte vad jag, jag ska göra, jag är inte liksom ``ledarn´´. Men den som alla litar på. Jag är gruppens lojala och ärliga vän. Loja-..... brukar jag kallas. Vad ska jag göra berätta för alla, vara tyst, spela med, försöka milda problemen diskret. Jag känner verkligen hur spänningar reser sig. Vi har liksom gjort allt tillsammans tältat, åkt till liseberg, åkt till danmark, allt. Vore väldigt synd om alla blev ovänner. Särskilt eftersom mina två bästa vänner irriterar sig på varandra, ska jag välja? Jag vill liksom inte utsätta mig själv för att dra en kniv i en annans rygg eller min egen. Vad ska jag göra?????

Svar

Hej på dig!

Stora frågan är: Ska jag lägga mig i eller inte? Mitt råd till dig är att prata med dina närmsta vänner om hur du upplever situationen. Du behöver inte säga vem som sagt vad, utan mera allmänt om hur du upplever vad som händer och därefter se hur reaktionen blir från alla.

Ni verkar vara en tajt grupp, därför tror jag att ni kan prata ärligt och öppet om det är ngn som vågar ta upp problematiken!

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar