Frågor och svar om Ångest

11 Jul 2012, 11:00 139
Annat, 0 år
Question


Hej

mitt namn är emelie och jag är väldigt rädd över en grej som hänt mig 2 gånger och det har gått ett år sen det hände mig första gången. Jag satt med min mamma och syster i tv soffan och vi pratade och skrattade och helt plötsligt börjar jag skratta okontrollerat och sen bryter jag bara ut i hysteriskt gråt. Sen nu efter ett år så händer det igen när jag sitter i min mammas säng med min lillebror och vi skämtar lite och min mamma råkar spilla cola på mig och jag börjar skratta överdrivet mycket och känner obehag och kan inte kontrollera det sen helt plötsligt gråter jag helt hysteriskt och min
mamma var nära och ringa
ambulans för hon kände inte igen mig.

jag är jätte rädd och jag vet inte vad det är jag upplever .

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej E!

Jättesvårt att säga varför det blir så här med dina kraftiga känslouttryck ibland. Det låter på ditt brev som om du inte riktigt har kontroll över vad som händer och att du är rädd att det skall hända igen. Jag tycker att du (eller din mamma)skall ta kontakt med en barnpsykiatrisk mottagning (BUP) där du bor så ni kan få prata med någon om detta, så kanske man kan förstå lite mer av vad som händer och hjälpa dig att inte råka ut för det igen.
Lycka till!
Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar