Frågor och svar om allmänt om hudsjukdomar

11 Jul 2012, 20:00 492
Annat, 0 år
Question


Hej,

Jag har fått något slags skavsår i ljumsken och lite på pungen, det har varit där i cirka en vecka nu och jag har smort in det varje dag med kräm för torr hud, men det har varken blivit bättre eller sämre när jag har smort in det, har ni någon aning om va det kan bero på? Jag var nyss utomlands och hade samlag med 3 personer men använde kondom varje gång.

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej J!

Man måste naturligtvis titta på ditt skavsår för att veta vad det är men jag tänkte omedelbart på "utomlands--varmt", kan det vara en svampinfektion du fått? Hudsvampar får vi ofta på sådana där "skavställen" där hud ligger mot hud och det blir lite varmt och fuktigt. Gå till vårdcentralen så kan de kolla vad det är och skriva ut någon salva som funkar bättre än vanlig hudkräm!
Sköt om dig!
Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar