Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

13 Jul 2012, 10:00 258
Tjej, 11 år
Question


jag har det kanska svårt hämma jag vill järna prata med en kurator men jag gäner att jag inte kan lita på kuratorn på skolan att bara sätt mig där och prata om allt jag har gjort är inget för mig

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Alla kuratorer jobbar på olika sätt. Det gäller att hitta en kurator som passar just dig, därför måste man testa flera olika innan man känner att det känns rätt. Du kan hitta andra kuratorer och psykologer tex via ungdomsmottagningen, bup eller på ditt sjukhus/vårdcentral. Vad vill du att kuratorn gör då? Du berättar att du inte bara vill sitta och prata, hur tänker du då? Att prata om vad som har hänt sedan senast är ju inget som man löser problemen med. Ni måste ju prata om dina känslor/tankar om situationen hemma samt vad det är som orsakar den otrygga stämningen hemma. Ni bör även prata om hur du tror dina föräldrar uppfattar situationen osv. Allt handlar om att förstå, hitta lösningar samt få ut sina känslor.

Stark av dig att vilja prata med kurator! Det är inte alla som vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar