Frågor och svar om kompisrelationer

13 Jul 2012, 10:00 442
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag har så jävla tråkigt på dagarna.
Seriöst, har inga att vara med. Jo jag har kompisar, har många vänner på facebook, har en bästavän osv. Men ändå har jag sjukt tråkigt på dagarna, eller ja ibland/oftast. Jag är typ deprimerad. Min pappa frågar hela tiden "har du ingen att vara med? du ser ju deprimerande ut, hitta på nåt kul" men vad fan ska jag göra, jag kämpar och frågar och frågar vissa kompisar om de vill hänga med till stan tex och ibland går det men ibland inte och då blir jag så himla ledsen.. Jag lever inget tonårsliv , vilket jag vill för jag är rätt galen och rolig, men jag kan ju inte göra något? Jag känner mig instängd, vet inte vad jag ska ta mig till, pallar inte med detta längre.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Jag förstår hur du känner dig. Ensamt och ingen som finns som kan vara med dig eller som tar sig tid till dig. Det är en knivig situation men långt ifrån omöjlig att lösa. Min första tanke är att du borde hitta någon aktivitet, klubb, förening eller sport som du kan göra. Där kan man ju träffa många personer i samma ålder som dessutom har samma intressen. Min andra tanke är ju att du kan försöka hitta fler internetvänner som är nära dig. Dom kan du träffa och umgås med, det brukar dessutom vara lättare att lära känna någon på internet först.

Du är stark och bra som vågar fråga kompisar att hitta på något. Det är inte alla som vågar, eftersom man oftast får känslan av att man inte betyder något för någon. Du berättar ju att ibland tar dom ju faktiskt tid till att träffa dig och det är ju kanon. Men jag tänker att idag är det väldigt svårt att lyckas hitta tid till att umgås med dom man har, det är så mycket annat man ska hitta med. Pojk/flickvänner, man ska gymma och sporta, man ska hinna vara med sin familj och dessutom nu på sommaren är ju väldigt många bortresta.

Kolla någon gång när du umgås med dina vänner om ni kan umgås med deras vänner också. På så sätt kan man lära känna nya, genom sina vänners vänner. Sen kan man faktiskt göra saker helt själv också ibland, bara för att komma ut lite. Själv går jag på bio, teater, evenemang själv. Testa bara för att komma utanför ditt hem! Du berättar att du känner dig deppig, ja det blir ju så när man sitter hemma.. så för att undvika det, så hitta på något själv nån gång och se hur det är.

Kämpa på, det tar tid att hitta rätt kontakter! Du kan även kontakta socialtjänsten för att få tag på en kontaktperson, som du kan göra saker med. Jag är själv kontaktperson just nu för att aktivera en kille. En kontaktperson är som en vuxen kompis.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar