Frågor och svar om alkohol

23 Jul 2012, 17:00 173
Kille, 17 år
Question


Tja! Jag har en fråga, vad gör man när man har en låtsas farsa som håller på med droger å sånt skit, och som går runt å snackar skit bakom min rygg att jag skulle hålla på med droger? Jag flippar snart ut på honom. Han har till och med sagt till soc att jag å min morsa går på droger så dem kommer säkert vilja att vi ska ta piss prov snart.. Visst det är inga problem för mig eller mamma eftersom ingen av oss håller på med sånt (vet hur det kan bli). jag å min morsa har ingenting med honom att göra eftersom min morsa å han har separerat, men att han går runt å snackar skit bakom min rygg å gör min familj illa det tål inte jag, Jag har redan visat var jag står för honom å han vågar inte ens komma nära mig längre, (eftersom att jag har hotat honom) och visst det är inte rätt att hota någon men jag anser att: han har hotat mig å slagit både mig å min morsa, så har jag fullt rätt i att ge tillbaka!! För mig lever han inte ens och det har jag sagt till honom, men att han fortsätter att gå runt å snacka skit om mig å hotar min Morsa, det fattar jag inte. Så snälla vad kan man göra? har testat allt nu, anmält, gått till soc, hotat honom, varit påväg dit å inte vetat vad jag skulle ha gjort mot han. jag har till och med Pratat lugnt och försiktigt med honom, inte ens då fattar han. så snälla hjälp mig lite innan det svartnar för ögonen på mig.

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Tack för ditt brev.

Du, det låter som om han snurrat till det ordentligt för sig och er.
Tyvärr är det som du beskriver inte alls ovanligt.

Många missbrukare har verkligen intalat sig själva att det är de som är de normala i en oförstående värld. Det blir då fel på alla andra.
Många som har beroendesjukdomen måste attackera för att slå vakt om sin egen livslögn.

Vad som gäller för dig är att du ska veta några saker:

Hot om våld är aldrig okej vare sig från honom eller dig.
Han har inte heller rätt att kränka vare sig dig eller hans mamma.
Du får gärna höra av dig till mig så kanske jag kan hjälpa dig på nåt sätt. Vi är vana vid den här typen av problem på Ersta Vändpunkten.

Mina kontaktuppgifter finns på vår hemsida.

Du har rätt att må bra fast andra mår dåligt!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar