Frågor och svar om kärleksrelationer

24 Jul 2012, 12:00 558
Kille, 17 år
Question


Hej! Jag har varit tillsammans med min kille i cirka 4 månader snart. Och vi har ett problem. Han kan inte acceptera att jag inte var oskuld innan vi träffades. Han har själv sagt att man är en "slampa" om man ligger med någon och sen inte är tillsammans resten av livet. Han tar även upp mitt ex som tog min oskuld hela tiden... Det börjar bli ganska jobbigt nu, och han börjar ta upp det varje dag. Vet inte vad jag ska göra.

Svar

Hejsan K17! En del i att inleda en relation innebär även att acceptera att den andra partnern har ett förflutet. Det låter som om hans värdering strider mot din syn. Varför kan han inte acceptera att du låg med ditt ex? Kan han rent av vara avundsjuk? Hur långt har ni gått? Det skulle kunna vara så att han är osäker eftersom du kanske är mer erfaren än honom? Det kan även vara så att han har svårt att acceptera din tidigare relation på grund av avundsjuka. Det bästa är förmodligen att prata med honom och förklara att han inte kan hålla på och dra upp ditt ex. I vilka situationer gör han det? När ni är sams eller tjafsar/bråkar? Jag skulle nog också kanske fråga honom rakt ut om vilka han derinierar som slampor och vad han anser om dig. Ingår du i denna kategori enligt hans uttalande? Hur har ni det förutom detta? Om han inte kan släppa ditt ex och att du hade sex med ditt ex kanske det är bättre att gå vidare? Det är ju inte meningen att man ska må dåligt i en relation. Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar