Frågor och svar om praktiska problem

30 Jul 2012, 21:00 290
Annat, 0 år
Question


Hej!

Här kommer en liten fundering från mig.

Det är så att jag ska till ett europeiskt land på kulturläger till hösten. Skolan börjar om igen den 23 och den 25 åker jag. Jag är borta till den 3 september, dvs. jag missar en hel skolvecka.

Kulturlägret är viktigt för mig eftersom jag sitter i teaterföreningens ungdomsstyrelse och resan rör min framtid.

Får man ta ledigt för sådant? Jag vill inte missa kulturlägret och jag tänker INTE sjukanmäla mig hela veckan som ett andra alternativ.

Tacksam för svar!

Svar

Hejsan T18!
Jag tror att du kan få ledigt, till exempel finns det ju elever som får ledigt för att åka på solsemester med familjen. Jag kan inte se varför du inte skulle kunna ansöka om ledighet, mitt tips är dock att göra det snarast. Ser även ingen nackdel med, om det är möjligt, att någon av dina föräldrar eller bägge dessutom kan styrka att du ska på kulturläger.
Cred för att du inte överväger att sjukanmäla dig, fortsätt som du gör.
Önskar dig ett stort lycka till!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar